Pohřební služby města Brna

Pohřební služby města Brna

Anotace: ..

Sbírka: Léto života

Pohřební služby města Brna

Je brzo tma 

a já se procházím městem
míjejíc šedé pomníky 
budov a šedých tváří, 
jež jsou osekány 
jako slova v slabikáři. 

Máma mele maso, 
sele mele Emu.

Budou Vánoce a
kolem všude veselých lidí sběh,
než lednová deprese 
zase trochu zpomalí jejich dech.

Dlouhá ulice,
kolem sochy slavných období
pozorují město,
jež pomalu z šera vstoupí do tmy. 

Budou Vánoce a 
přesto míjím smutné oči,
kterak touží po radosti 
dětí na svítícím kolotoči. 

Budou Vánoce a
já, toužíc po vůni kávového zrna,
směji se, když míjím budovu s nápisem
Pohřební služby města Brna.

 
 

Autor lukassnajdr, 26.11.2024
Přečteno 25x
Tipy 11
Poslední tipující: Marťas9, Iva Husárková, cappuccinogirl, Psavec, Loveless, Ž.l.u.ť.á.k., šuměnka, mkinka, zase já
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

..vánoce v Pohřebním domě - tak to je něco pro mě:
řekl pan Burton s úsměvem

a vysekl by na to klip hned se zpěvem :)

26.11.2024 08:09:27 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel