Sbírka: Telo kameňa, chlieb zeme
Pozrieš sa
a ja sa topím v očiach,
ktoré nič nevravia.
Ticho je tvoj jazyk
mlčanie tvoj domov.
Chcela som ťa čítať tak
ako sa číta kniha,
ale slová sa rozsypali
a späť
nevieme ich poskladať
či to len ty
nechceš?
Si ako potok,
ktorý nikdy neukáže dno,
len plynie
a deň za dňom
zlieva sa s riekou
a možno nie si,
možno si len tieňom,
ktorý uteká vždy,
keď natiahnem za ním ruku..
Kto teda si
a prečo si sa zrazu
objavil v mojom živote?
Rozvíril si popadané lístie
a dal mu nádej, že aj ono
raz môže dostať krídla a lietať
tvoje meno je iba echo
vymýšľaš si cesty,
na ktorých sa nikdy nestretneme
a ja ťa ďalej hľadám,
aj keď veľmi dobre viem,
že v hmle sa vyznať nedá.
A tak tu stojím
v tom bezútešnom nepoznaní
strácam niť
a predsa viem,
že aj to je tvoja pravda.
Zkus zamlžit svým dechem sklo
a cestu utvoř dlaní...
abyste se sejít mohli - na ní:-)*
26.11.2024 23:55:15 | cappuccinogirl