Ze starých časů

Ze starých časů

Anotace: ..

Sbírka: Léto života

Ze starých časů

Ze starých časů zbyly jen ruiny,  

poškozená játra a vytetované runy. 
Největším stříbrem jsou zážitky z dětství,  
kdy na dvorku s chábry dobýváš vesmír.

Ze starých časů si odnáším střípky 
z rozbitých výloh ožralými týpky.
Největším zlatem  jsou zážitky z mládí,  
kdy věčný život tě po tváři hladí. 

Ze starých časů mám špatnou pověst,  
až potom jsem zjistil, jaký jsem člověk. 
Nejdražším kovem jsou zážitky z nitra,  
kdy s každým dnem oceníš dalšího jitra. 

Ze starých časů zbyly jen příběhy.  
Držím je na živu, držím je bez něhy.
Ze starých časů vystřihuji paměti,
ze starých časů, jež odešly na věky...

Autor lukassnajdr, 27.11.2024
Přečteno 23x
Tipy 11
Poslední tipující: cappuccinogirl, Marten, Psavec, zase já, Iva Husárková, mkinka, šuměnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

tys dobýval za starých časů

já dobývám ho doposud

ty odnášíš si střípky zlatých vlasů

a já letím výš a pod zadkem mám sud :))

27.11.2024 09:28:07 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel