Stála's tam, štíhlá jak váza,
s očima z ametystu.
Vzpomeň si, kde sis hrála
a vyhni se tomu místu.
Je skrytá v něm zkáza
ve vzpomínkách na dávný čas.
Ta křivda je vpitá v něm:
to šeptal mi tajemný hlas.
Otoč se zády k minulosti,
a nad vším udělej kříž.
Některé vzpomínky, jak oheň pálí,
a, jako požár, jsou na obtíž.