Zmrzlinář na poušti

Zmrzlinář na poušti

Anotace: polárkové kouzlo

Přijel odnikud
s vozíkem co cinkal
jak vánoční zvonky
nejdřív jsem myslel
že je to jen fata morgána
v pouštním vedru

 

Měl jsem žízeň
chtěl jsem jen
obyčejnou zmrzlinu
ale když mi podal
kornout, uviděl jsem v něm
tančit polární záři

 

Jeho naběračka
se podobala půlměsíci
když nabírala kopečky
Jeho bílý plášť
se ve větru třepetal
jak křídla z jinovatky

 

Pod slunečníkem
který vypadal jak
běžná látka v pruzích
se skrýval celý
zamrzlý vesmír
plný třpytivých snů

 

Než odešel
nechal mi ochutnat
příchuť severního pólu
a já konečně chápal
proč děti věřily
na kouzelné zmrzlináře

Autor Ywach, 28.11.2024
Přečteno 36x
Tipy 12
Poslední tipující: jort1, poslední mezi prvními, Rafinka, Anfádis, mkinka, šuměnka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Už na něj věřím taky ;-) Ty jsi ho tak parádně popsal, že nejde nevěřit ;-)

28.11.2024 09:05:27 | Rafinka

líbí

:-) díky za milé zastavení, Rafinko, určitě má i točenou ~

28.11.2024 09:11:40 | Ywach

líbí

tohle je arktická symfonie

pro chuť :)

28.11.2024 08:10:55 | šuměnka

líbí

tiché díky a kořením ho zvonečky :-)

28.11.2024 09:13:12 | Ywach

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel