Zimný čas
Keď hviezda padá z neba
a mráz kosti zomelie
bez toho, že by bolo treba
do srdca vniká kus ocele.
Červená farba zaliala mi tvár,
ako decku maličkom, nemom,
spravil som prvých krokov pár
po chodníku zasneženom.
Ďalej ísť, aby plameň vzbĺkol
zem zaspieva o radosti a žiali
pri smečke hladných vlkov
s pesničkou oči plakali.