Perem svobody
Co je ta svoboda o níž se tolik vypráví?
Předsudky jsou její zrada
a pokrytectví padá do trávy.
Kde je svoboda markýze de Sada?
Když srdce jsou poddaná,
k čemu mají tlouci?
Jen ty, z okovů vyrvaná,
jsou šťastně jsoucí.
Proč umírat kvůli jiným,
dělat jim otroky a loutky,
pro jejich strach a hloupé mravy býti stíny,
vždyť stačí umírat pro své choutky.
Komentáře (0)