Příchod
Anotace: Nic moc....nic víc, nic míň
Tenkrát jsem se štítem svým,
s kopím jemně broušeným,
stál bok po boku bratřím,
bratřím svým,
Lakedaimonským!!
Před námi Asijský král,
sám Xerxes s mocným vojem,
já falangy a lidu generál,
zakalen Spartským duchem!
My, jdoucí na smrt,
za slávu,
za čest,
za budoucnost,
Sparty se jdem bít,
rozkaz a zákon jendinný,
NEUSTOUPIT!!
Nebe šípy překryvší ,
tmavne snahou naší,
MY zrazeni lidskou zrůdou,
těla naše krví rudnou!
Sám Xerxes, jist si vítězstvím,
přišel ještě jednoü zotročovat nás,
a JÁ, král Leonidas,
neztrácím víru v nás...Lakedaimonští!!
Opustil já štít sem svůj,
kopí o prach plesklo temně,
přilbice zazvonila o štít můj,
já pokleknuvší u matky země!!
NE!
Štít bránil ve vrhu přesném,
přilbice omezovala můj zrak,
kopí vrhnuto v hodu silném,
a Xerxes můj cíl, přesně tak!!
Padl jsem do prachu,
kam padly už mnozí,
v srdci po levici brach,
do kraje kam Cháron vozí.
Komentáře (0)