ASASINACE
Anotace: Jednou jsem se překvapivě zpil a před pádem do postele jsem stihl zaznamenat několik veršů, které mě cestou z hospody napadly... /"spadané listy prosincových stromů" je záměrně absurdní...
..............Zastřelili básníka
když se pozdě k ránu vláčel domů
z hospodské pitky
pralesem betonových stěn a tváří
Pod paží tiskl pár sešitých listů
..............potají
..............Zastřelili básníka
V patách mu byly jen spadané listy
prosincových stromů
Dělají, že ho
..............neznají
..............Zastřelili básníka
Už nedošel domů
Jak inkoust rudě zalil šedé stránky
silnice (nikým takto nepopsané)
a těch několik špumprnáklí
se rozletělo tmou
..............To zastřelili básníka
Už nedošel domů
Jde rovnou za tebou
Komentáře (2)
Komentujících (2)