Modlitba
Když něco ve vzpomínce bolí
a přítomnost to nepřikryje
když v brance k budoucnosti stojí
obava – syčí jako zmije
když život tíží jako dluh -
chci pomodlit se a mám přání
v duchu ho do tmy zašeptám
než zachrání mě usínání:
kéž příště, v novém zrození
jsem ptákem, bodlákem či trávou
stromem, co drží kořeny
na svahu mezi kameny
vážkou, co létá nad řekou
a nebo želvou staletou
kočkou, co pátrá po myši,
tetřevem, co nic neslyší
broukem v lejnu -
rybkou v hejnu -
čímkoliv, co tu Země hostí
vším, co žije jen přítomností
Kéž čímkoliv jsem na Zemi
tu v koloběhu odvěkém -
přeji si, ať se nenarodím
podruhé zase člověkem
Komentáře (2)
Komentujících (2)