Svatba
Anotace: basen ve stylu Kytice, ale presne takto jsem to citila
Svatba
Přišla žena v černém kroji
sestřičky milého ke svatbě strojit
pupeční šňůrou středem tvého těla
smyčku kolem krku uvázat ti chtěla
ptala se na prsty, kde jsi je ztratil
kam jsi je schoval, koho jimi hladil
Přišly i družičky s velkými zuby
vázaly nevěstě svatební stuhy
hryzaly, hlodaly pod stolem kost
marně jsi sténal, prosil o milost
pak vzaly ruce, po lokty paže
nesly je k řece, shodily z hráze
Hledala nevěsta ruce svého muže
našla dva cáry zkrvavené kůže
Komentáře (0)