ŠAPITÓ
Anotace: Věnováno Václavu Hraběti... V textu o něm mluvím jako o hraběti s malým "h", aby bylo jasno...
Pod stehny štíhlé krasojezdkyně smutně zaržál kůň
Ale nikdo neplakal
Uši jim utrhaly basy fonendoskopů
Dokud hrabě neprofoukl klarinet
Nezachvěla se jediná vráska ve tváři
Pod paží fousatého krotitele
divoce hořeli lvi
Ale nikdo nezíral
Oči jim spálili žháři od Orloje
Dokud hrabě nepřišel s modrým esem
Blue esem
Pod tribunami vytryskly řeky slz
Na štěrku cinkaly spadené náušnice
Když pan hrabě loudil zbloudilé tóny blues
A já pod svými sežehnutými víčky
Tiše
A nepřítomně
Explodoval
Tam
Pod nedělním šapitó
Komentáře (2)
Komentujících (2)