Luna a poutník

Luna a poutník

Anotace: Dříve se tato báseň jmenovala vlak :-)

Sbírka: Krajíc života

Když v kraji zvečera ráz svítá,
někde na svatého Víta
poutníci opouštějí luny,
zpívají stromům do koruny.
A luna křičela.
A luna plakala,
když poutníka potkala,
jak kráčel lesem s mandolínou
bok po boku s dívkou jinou,
s tou vílou plavovlasou
hýřící moudrostí i krásou.
Proš slunci už nezpívá
a v objetí jen usíná
ten poutník modrooký
se všemi neznámými soky ?
Uhání s vílou v tůních,
daleko na hedvábných koních
a bledne záře luny,
když poutník ladí struny
jen pro vílu plavovlasou
a ráno opíjí se rosou,
hladí rozkvetlé jabloně.
USedá ve cvalu na koně
a ujíždí, ujíždí krajinou
do kopců a zase za jinou.
Autor Káňátko, 25.04.2007
Přečteno 601x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Je to zajímavá, ale příjde mi jen takoá povrchní.... I když by vlastně měla křičet.... Stejně jako ten měsíc.... Jj myslím že se mi líbí, navodila i celkem zajímavou atmosféru.... Jen jediná věc co mě na ní zaráží je zkutečně ten nadpis.... Ten název ji kazí...
Ale jinak pěkný...

26.04.2007 19:02:00 | Adrian

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel