Rychle plují
Anotace: báseň o životě, která vznikla automatickým psaním.
Sbírka:
Krajíc života
V hlavě bzučí mi asociace
starých prokletých filozofů,
kteří v náruči hvězdného prachu
hladli přídě válečných lodí.
Všichni ptáci odletěli za soumraku
k vrcholu někam do zamlžených polí,
kde tančil popel s panenkami tvých očí
a v kraji někde nad neznámem
pasou se stáda umíněných ovcí.
Brzy je napadnou hladoví vlci,
však stejně v slabosti žádnou neuloví.
Pasáčci jen tiše koučí dýmky
a v hlavách zpílají jim červánky
pro staré vytoužené vzpomínky,
které v trávě s květinami krvácejí.
Krváceji žlutě a ztrácí se s Kelty,
co dnes k večeru projdou našim krajem,
projdou noční tmou.
Komentáře (1)
Komentujících (1)