Podvečer
Anotace: Přichází voňavý podvčer města... ale i srdce.(zn. putujícího)
Proč se ztrácet v minulosti,
když přítomnost se jasně zračí,
když Bůh své zlaté ruce smočil
ve fontánce na pavlači.
Orloj na věži odbíjí sedmou
a čas už v tichu slyšet není
na lavičku svorně sednou
dva kosi láskou omámení.
Na novinách odložených
píší- pršet nebude-,
kdesi v dálce v kupkách senných
opět hoří, osude...
Komentáře (3)
Komentujících (3)