Vecer na skale
Anotace: je to spis napul basnicka, doufam ze se bude libit
Sedi na skále a hledí vzhůru,
přes miriády hvězd a souhvězdí
neví o tvorovi ohavném
***své pohyby co nejtišejí brzdí
a on neví a myslí na minulost,
na mládí, jak miloval a byl milován
neslyší nic, prokletá stařecká strnulost!
***už tasí zbraň, svou čepel černou
mysl má daleko na planích, nad hrady, jezery a poli
...srdce má dokořán
***pozvedl meč, za chvíli starce skolí
přemýšlí o bitvach, o slávě, vítezství a pocitech po bitvě
mockrát triumfoval, byly však i porážky
***pár okamžiků zbylo, zbylo do strašné srážky
viděl syna, jak bude vládnout jeho lidu - poctivě, spravedlivě
nekdo je vzadu! ach pozdě, tlumený povzdech a tichý pláč
***promiň mi otče
Dnes je otcovrah a zítra je hrdina
tyrana zemi zbavil, krev ruce mu zalila
Komentáře (0)