Velká pardubická pro Tvoje srdce
Anotace: tlak okolí nás často žene o závod, který nás ničí
Ostruhy, bičíky
kultury, pýchy
a hladu po lásce
ženou něžná ubohá srdce
dostihovou drahou života
až krev kape
Ukrutní žokeji
Jen stále rychleji
Za každou cenu
Srdce ženou
Falešným nárokem
Bičíky kultury
Rozumu navzdory
švihance palčivé
Srdce ženou
Srdce jen sténají,
Funí a frkají…
Dechu už nemají
Ubožáci
Jekot se ozývá
A ticho překrývá
Srdce se vzrušením
Nezastaví
Ostruhy bodají
Krev kolem stříkají
A srdce bolestí
Dál se řítí
Překážky srážejí
Kosti se lámají
Není už nadějí
Pro sražené
Obnovme organizace na pomoc
Dostihovým (i tažným) srdcím
Kéž se jen volně pasou
A vzájemně milují
Komentáře (0)