Kudy chodím domů
Jaképak je potkat dívku
Začtenou do oblak
Začtenou do mraků?
Marně si chodím
Domů oklikou
v aleji se žene večer
A přes poledne pokaždé
Drzoun drze
přeběhne
A já?
-Chodím jen tak
Pomalu a naschvál
lenivě
Jen dívku
Ne a nezahlédne
Přes samu noc
Hvězdy nevidí
Jaképak je potkat ji
Zachycenou do sítí
z červánků
na sklonku dne?
Jen dívku
ne a nezahlédne
Přes samu noc
měsíc nevidí
Potkat ji tak začtenou
prostě
Hledíc do krásna
A jak už to bývá
Dívku náhodou
Řekl bych:
-Ne,ne
Vlastně bych zůstal mlčet
A ukázal prstem
Na řádek noci
Kam jsme oba
Zatím nedočetli.
Komentáře (0)