Soucit
Anotace: tak k tehle basni me inspirovala jakasi davna vzpominka ktera se mi v hlave vynorila pri prirodopise..:))
"Slitujte se prosím"
ozívá se chodbou
v metru
slepý stařec
se svým psem
sedí na zemi
na kostkované dece
U nohou má
modrý hrnec
a v něm
pár drobných
Jezdím kolem
každou středu
vždy když
projdu kolem cítím se
jak sobec
šťastný si kráčím
chodbou. Jedu z golfu
a vždy tam vídám
toho starce.
Snad jsem měl
dnes špatný den
golf se nezdařil
v práci problémy
prošel jsem
chodbou k metru
"Tohle je realita"
pomyslel jsem si
při pohledu
na starce
uposlech jsem jeho
prosebný hlas
poprvé za 15 let
jsem do modrého hrnce
něco vhodil
snad jsem tam hodil
i špatnou náladu
leč hned jsem
měl lepší pocit
Asi to budu dělat častěji.
Ač stejně jsem sobec
v duchu říkám si
dělám to ne pro něj
ale pro sebe...
Komentáře (4)
Komentujících (3)