Pohlednice
Anotace: ze zaprášených štosů
Vrabci, co jedli z ruky
drobečky vzpomínek
Z almary
vyndávám
pohlednici
POZDRAV Z JIZERSKÝCH HOR
Vážená paní
nesu vám psaní.
Že vaši malí vraní
havrani
pozbyli peří
a stali se z nich andělé.
Dodává vesele
starodávný vějíř
z aksamitu
ve svém svitu
recituje své lyrické romanetto
/dýchá ghetto
výpary dávných cest/
Každému, co jeho jest
špitl do ticha
vyšívaný ubrousek.
A vraní andělé?
Křídly mávli vesele
straníce se slunečního svitu
/jen pro ten dotek aksamitu/
křídly mávli vesele
byli to přece - andělé.
Komentáře (3)
Komentujících (3)