Dáma s cigaretou
Jako vymyšlený symbol krásy
...sebejisté stvoření
s hnědými vlasy
Krása nedosažitelná
vonící tak lákavě
ostražitě nevěrná
vypadá nevinně, váhavě
Černé střevíčky
jak pro princeznu
co mrká nežnými víčky
...po vdechnutí kouře
Princezna se zářivou korunkou
s černými plícemi
trápí se vzpomínkou
Jednoho zklamání
a velké zrady
neexistuje nadání
... Všechno má vady
Může někdo tušit
slzy v jejích očích
a je někdo schopný, je osušit?
Co ukrývá
po hořkým úsměvem
co cítí, co vnímá
když do prázdna se dívá?
Má srdce z kamene
a nervy z žuly
ztratila v lidech
všechnu svou vůli?
Komentáře (2)
Komentujících (2)