Amulet
Anotace: Trochu čarování....
Jsou opět tady
Jako už tisickrát dříve
Všechny mé strachy
A pokaždé je jich více
Staré jsou zase o něco větší
A našlapují potichu
Ty nové jsou hrozivější
Nesou silnější jed v kalichu
Uplakaná a schoulená pod dekou
Snažím se nedýchat
Musím ten bludný kruh rozetnout
A protilék namíchat
Těm nekonečným děsům uniknout
A nevědět o ničem co bolí
Těžké a špinavé boty viny zout
Vyhledat byliny co hojí
Najít kámen odpuštění
Svařit slova z jeho básní
Vmíchat úsměv malých dětí
Zahřát teplem blízkých dlaní
Přidat prach z křídel andělských
Jehličí z klobouků malých hříbků
Sůl z očí čtyř nešťastných
Železný knoflík od starých skřítků
Potom ukovám jemný řetízek
Ze všech snů svých
K srdci zavěsím malý amulet
A nebude už strachu zlých
Komentáře (1)
Komentujících (1)