Svatý Václave
Anotace: slova přišla sama při návštěvě rotundy v Budeči
Ó svatý Václave,
což tvůj duch zde bdí,
pohleď kdo v tvé zemi vládne
a co udělali s ní.
Požehnej našim mečům,
ať cizáky a zrádce vyženem.
Ať ze spásných plamenů,
novou zem pozvednem.
Povstaňte blaničtí rytíři,
přišel už váš čas.
Vytaste meče v slunci zářící
Ať česká zem probudí se zas.
Komentáře (0)