DAREBÁCI
Stromy šeptají epitaf
a bolehlav ulic
stéká po kořisti
a do pekla bodláčích hlav
ztichlý plápolající přístav
na sny a pošetilost polnic
vzájemné závisti a nenávisti
ruka v ruce pro stínový dav
lacině koupený
do slibů banánové republiky
zrcadlem pravdy zkřivený
v šatníku kabátnické politiky
směšná bilance
a potok dluhů
naplňuje přehrady
až k prasknutí
jak zatnout tipec téhle sebrance
a vymanit se z kruhu
téhle prohnilé mokřady
s korupční pachutí
a písně labutí
žlutí,rudí,zelení,modří
utáhnout opasky nás nutí
ti všeho znalí a moudří
zloději téhle kdysi hrdé
a nádherné země
nečasové a darebáci
chce to postihy tvrdé
rozpustit tohle zbytečné plémě
a nahnat je všechny,na tvrdou práci!
Přečteno 573x
Tipy 13
Poslední tipující: Jin&Jang, Anjesis, střelkyně1, Psavec, Květka Š., Radhuza, Tanecnice
Komentáře (2)
Komentujících (2)