Hladovci
Řežou se hlava, nehlava,
vlny jdou zleva doprava,
za pár let opačně tečou
- jak se ty roky povlečou.
Mařenka s Jeníčkem za pecí,
budou mít pečené telecí,
a Káťa se Škubánkem,
pro pivo jdou se džbánkem.
Telecí zabaví kníže,
schová ho k sobě do díže,
stejně tak pivo se džbánem,
z lednice mizí nad ránem.