Anotace: Volby dopadly tak, jak dopadly a jak dopadnou ty parlamentní, to si netroufám odhadovat. Je to dobře nebo špatně? Kdo ví...Nicméně ona věta na konci sloky stala se už pověstnou...
V naší malé republice
po volbách stav nejistý:
ohromeně koalice
zírá na komunisty.
Běda, parlamentní strany!
Výsledky jsou jasně dány
- volič tvrdě oplácí:
"Lepší fronta na banány
než-li fronta na práci!"
Od převratu už nás dělí
dvacet let uplynulých,
říkáš: "Což snad zapomněli
na hrůzy dob minulých?!
Ještě, že jsou zažehnány,
teď jsme sami svými pány!"
- volič ti to vyvrací:
"Lepší fronta na banány
než-li fronta na práci!"
Uzřel volič jaké plány
spřádali ti chytráci
aby byly zamazány
čachry s privatizací:
"Proč teď zločinci jsou pány
a já nejsem zaměstnaný?!
Mají z nás být žebráci?!
Lepší fronta na banány
než-li fronta na práci!"
Ideály pošlapány,
srdce vlasti krvácí:
dřív jedna, teď čtyři strany
hrabou, lžou a uplácí!
To je slibů! Pak jen rány...
Vzdorně volič oklamaný
křičí, volá, burácí:
"Lepší fronta na banány
než-li fronta na práci!"
Poslední sloka je fajn. ;-)
03.01.2013 14:20:49 | muchomůrka bílá