Učit se, učit se, učit se
každý je generál po bitce
jedinci s mizernou pamětí
na stejnou písničku naletí
Masaryk, svoboda, důchody!
tisící plácnutí do vody
korupce zbavená rozvoje!
slibují jedno či oboje
živnosti pod přísnou ochranou!
co se jich obdobně zastanou
až jim moc upadne do klína
zarudlá zkušená domina
bezmála století při chuti
nikoho k ničemu nenutí
tváří se cudně a nevinně
zatím má neřády v komíně
každému stejně a nejinak
Nejakeš, Nehusák, Nebiľak