Politika a jiné násilí
Dnes TOP guru, kdysi lidovec,
tváří se jako chroust, chová jak blbec.
Někteří narudlí po revoluci zmodrali,
aby si funkce pěkně znovu rozebrali.
Napoleon z Elby utekl, opět vládne,
čeká se na Waterloo až definitivně padne.
Důchodce z Vysočiny si zvýšil důchod,
snad z nás neudělá nový evropský záchod.
V republice zní: Máš naše knížátko dávno spát,
neúspěšný, věčně unavený, prezidentský kandidát.
Vlastička nám dozpívala, možná chystá nový hit
s názvem: Buď Kalouskův přítel, budeš stále fit.
Sport s neustálými přestupy - to jest politika,
pozor na cenzuru, ať nepoznáš, jak bolí kritika.
Ve vězení někteří popíjejí milionové víno,
s úsměvem na rtech, tak vypadá politické dno.
Chlapci to přece myslí naprosto upřímně,
nad zproštěním viny zapláčou dojemně.
Kdyby politici proměnili své lži ve finance,
bylo by veselo v Národní bance.
A tak po volbách každý volič pořádně pláče,
do jakého průšvihu český politik opět skáče.
Existuje jediná jistota - konec světa,
zatím se tu šíří jen předvolební osvěta.
Komentáře (1)
Komentujících (1)