Cituji z úvodu nové knihy Václava Bělohradského Mezi světy & mezisvěty (ukázku publikovaly Literární noviny v posledním 15. čísle): „... od angažovanosti šedesátých let v boji proti systému k okukování celebrit přes okna jejich luxusních vil a aut nultých a desátých let nového tisíciletí. Vyústěním toho vývoje je pak hegemonie antipolitického individualismu, který považuji za totalitarismus nového století.“ Výstižně řečeno, až z toho mrazí.
Když jsem to před chvílí četl, nevím proč, ale vybavila se mi tato báseň, kterou jsem tu dnes také zahlédl... ;-)
16.04.2013 19:21:05 | Amonasr