Anotace: možná bude líp
U sněmovny lidé stáli,
z plných plic tam křičeli.
Kde jsou naše ideály ,
kam ideje zmizely?
poslanci jim z lavic vzkazy píši –
stvoříme vám zákony, které svobodu vám dodají,
Lid však kleje: k čemu nám jsou zákony
když máme prázdné peněženky a nikde nám najíst nedají !!
ve sněmovně každý křičí máte přeci svobodu
nepotřebujete žádné prachy
radši odhlasujem církevní restituce
a pustíme do sněmovny kmotry
kteří mají peníze a rozumějí novým časům více nežli ulice
obyčejný člověk musí držet hubu a mít v sobě pokoru
nebo se nám vrátí komunisti a svoboda zmizí v dál
a nebude kde na naše úplatky peníze brát
proto u moci musí být Kalousek a modrý pták
a proto musíme všichni za nabytou svobodou společně
s poslanci jednotně stát
a nereptat, že není kde na život peníze brát
a fronty na žebračenky jako v první republice budeme zase stát
co jsme chtěli proto máme
a lepšího se nedočkáme
ledaže by lid zas vše do ruky vše vzal
a s parazity ve sněmovně se nepáral
vzal do ruky kyje , hole
a vyšel za svobodu se bít
protože jinak život zde žádný smysl nebude mít