Anotace: Doporučuju překliknout rovnou na video;) (https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&x-y t-ts=1421782837&v=-UjV_-T70So&x-yt-cl=84359240) ...více info v popisku pod ním
Je tam pár myšlenek, ze kterých v pozadí vysvítá něco zajímavějšího, ovšem potom velký balast klišé a patosu. Nemá to formu - členění do strof je neopodstatněné, chybí spád a je to jazykově těžce nekonzistentní; Střídá se obecná čeština a hovorové tvary slov se spisovnou, inverzemi, a knižními výrazy. Když se vážně míněná tvorba utopí v tomhle, vyzní to bohužel dost komicky.
21.01.2015 15:47:35 | Tom Dvořák
Poněkud kousavá recenze, ale má to grády. Takováto to kritika je přínosná;)
Text by se dal při stejném počtu strof i obsahového sdělení zajisté zpracovat i lépe. Ale už by to obsahově tolik neodpovídalo původnímu rozložení myšlenek v jednotlivých strofách. Ergo; Vše vypadá jinak, když je to určeno spíše k přímé četbě a zcela jinak to vyzní, pokud se to má zhudebnit. Proto budou mít zákonitě texty poněkud odlišnější strukturu než básničky. Klidně by se dala napsat i proti recenze a v podstatě by měly pravdu obě;)
21.01.2015 18:18:16 | ZENITZERO666
Aha, nečetl jsem, že je to hudební text. Je pravda že rytmické nedostatky většinou spolkne frázování, nicméně jazykovou konzistenci by si to mělo uchovávat.
21.01.2015 19:10:29 | Tom Dvořák