Vyznání politika
Anotace: Satirický popis politického života
Politika je věc těžká,
co Vi vědět můžete.
Ve fabrikách každý mešká,
daně pak dát nechcete.
Víte jak mně vyčerpává,
stále někam cestovat?
V Itálii hnusná káva,
za hodinu Leningrad.
Kde mám spát,než ve sněmovně,
poraďte,Vi chytráci.
Jak mám večer chodit rovně?
Panák patří ke práci.
Pak si zajdu popovídat,
s Vámi,spodinou,
a Vi vejci oplácíte,
tuhle sešlost rodinnou?
To mně tedy pobouřilo!
Zvedám daně spotřební!
Příště házet něco levnějšího,
třeba kostky dlažební!
Komentáře (0)