Anotace: Tuž to može jedneho na***t, ni?
Sbírka: SUCHÁ HADRA NA DNĚ MOŘSKÉM
Ocelaři Třinec, Ocelaři Třinec
Špina smrad a binec
Až ti špina a pot zbarvi tvář
Tehdy poznaš, že jsi ocelař
Mezi prsty chvatně protíka
Zpropaděny život hutnika
Každe noci pokazi ti sen
Saze, puch a benzoapyren
Rano z betle, když sa vyleze
Vukol mlha, dym a inverze
Vidět slunce neni normálni
V našem kraju industriálnim
Rozkradli nam státni podniky
Všici kašlu na nas dělniky
Doly, hutě, všecko zavřeli
Musime sa valat v posteli
Čekáme džob zatim neni nic
To dřiv skapem na rozedmu plic
Neni žádna diskriminace
Černi, bíli, všici bez práce
Ať jsi gádžo anebo jsi Rom
Bez práce tě stejně pošlu dom
Ze všech nejlip vše si spočítal
Nadnarodni cizi kapital
Na dlažbu nas všeckych dostala
Ocelárna pana Mittala