Tiše sněží na...
Anotace: Pod sněhem vykvetlo křehké kvítí...
Z nebe tiše padá sníh
Dítka by jezdila na saních
Avšak bílou rudá máčí
K ztuhlé zemi ji tiše tlačí
Do bílé, rudé modrá se klín
Stínící bělobu kopretin
Pod chladnou vrstvou ledu
Slibující dost strdí, medu
Z nebe sníh tiše padá
Na robotou ztuhlá záda
Ohnutá dle paragrafů
Věštící katastrofu
Malý květ na stonku lysém
Špiněný hnusem, syfilisem
Bílý kvítek žíhaný krví
Mající jeden lístek modravý
Malý květ tam z ledu roste
Ač okvětí má snadné, prosté
Silnou vůni vyluzuje
Okolní roje přitahuje
Tiše sněží na to kvítí
Slunce na něj přes mraky svítí
Tiše sněží na vlajku drobnou
Potrhanou, malou, skromnou
Drobná vlajka jak ten květen
Zdobí širý, šedý svět
I pod sněhovou peřinou
Vlajka je nám květinou
Přečteno 648x
Tipy 3
Poslední tipující: Petr27, Oxík
Komentáře (2)
Komentujících (2)