Šach
Anotace: bílí pěšci potáhnou, černý dává šach, křesťanství na ústupu, euroatlanská civilizace dodělává
Táhnul krajem kočár pánů
„Ještě stále se nic neděje,
ještě se máme dobře!“
volali z vozu
Kapela stále vyhrává
a my tancujeme
neděláme paniku
ač do bot již teče
„Nikdy jsem neuznával
církevní řád a klerikál
Nevím, kam patřím“
řekl mi přítel
„Vím, kam patřit nechci
stane se ze mě
křesťanský radikál
a ještě než nás vyženou
doufám, že si zastřílím
Moje kůže je stejně cenná
jako ta jejich
a moje půda je pořád moje“
Páni z kočárů nemusí blátem
my táhneme pěšky
pěšáci na šachovnici národů
kdo padne obětí
kdo je určen k výměně
pro dvě stě let jsou na tahu černí
Kdo táhne za bílé?
Nikdo
My potáhneme
Přečteno 479x
Tipy 6
Poslední tipující: Kubíno, Iva Husárková, Malá mořská víla, Cyrda
Komentáře (5)
Komentujících (3)