Anotace: ...
V posledním výdechu samoty,
šelest vlastní krve slyšel.
V zástupech kráčící zelené barety,
příslib smrti kolem něj zasvištěl.
Poslechneš nebo budeš zabit,
slyšeli všichni mnohokrát.
Těžko se můžeš bránit,
se svým osudem se potkat.
Tak kráčely barety v zástupech,
bez víry v budoucnost.
Neotočíš se, nejsi zběh,
oddanost je tvá cnost.
Naučil ses nepřemýšlet,
to za tebe dělaj jiní.
Je přece těžké odporovat,
těm bezpáteřním sviním.