Kastaněty
Anotace: Nenechme si zemi rozkrást a zamořit nekulturním býlím ...
Dál táhnou mračna lhaní
a básník s kapsou prázdnou
teprve k půlnoci
přiměje verše k vypřahání,
když celý den
do tmy
táhly slova brázdou ...
Nocí bloudí pravda bosá
ať z těch slov
vyklíčí věty
a pak pláče
co mžením prosí kosa
ať z těch vět
vyzpívá písní,
že klíčům odzvonilo
a že krev
proměňuje srdce
v kastaněty ...
Komentáře (0)