Lidé, jděte...
Smrtko, seč těla!
Hlavně ta sečtělá,
aby jejich ústa navždy oněměla.
Vědí víc, než by vláda chtěla.
S voli se oře lépe,
však i volu srdce tepe!
Ach, můj ty světe!
Lidé, jděte,
jen tam, kam chcete!
Copak je Vám k chuti,
že Vás stále někdo nutí?
Nebuďte k sobě krutí!
Tavíte se jak v hutí.
Život je o splynutí