Doba Velikonoc
Hoj! Skončila doba plná veselí
vyšli kluci ráno, v rukou pomlázky
aby naháněli děvečky někde v jeteli
zpátky se vraceli s košíky dobrot od lásky
Barevná vajíčka se choulí v ošatce
doba Velikonoc je dávno pryč
ač svátky jara trvaly jen krátce
musí vesna najít k jaru klíč
V kuchyni nezbyl ani ždibec mazance
který s láskou má maminka upekla
snad zbyl pro vrabce aspoň kus žvance
ve váze vrbová větvička od kočiček otekla
Na blankytu se volně pasou beránci s jehňaty
na pomlázce už raší první lístečky od země
z vrby zrovna vyrašily první jehnědy
za oknem mého domu svítí plno zeleně
Přečteno 518x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl
Komentáře (2)
Komentujících (2)