Sluha

Sluha

Anotace: Podobnost s nynějšími událostmi je náhodná.

Ve městě uprostřed náměstí stávala socha
Vedle ní vždycky vykvétaly všechny stromy
Nebyla to podobizna velikého mocipána
Byla to pouze podobizna věrného sluhy

Pak přišel hrozný pán mocipán
A ten tu sochu jako strom sesekal
Cítil se jí každý den ohrožován
I když nikoho jiného sluha nepobuřoval

Nyní tam stojí socha z jejíž názvu páchne zrada
Ze zrady však už věky žádné stromy nevykvetly
Místo toho okolo toho místa smrdívá prasečí mršina
A to tam, kde byly mocipánovi ostatky pochovány

V hlavách ovčanů se totiž zrodil hrozný plán
Za světla lítý dav velikého mocipána rozsápal
Mocipán pak byl bez jakýkoliv poct pochován
I přesto však lid sám sebe k smrti a zhoubě utýral

Autor Věčně omámený básník, 24.05.2020
Přečteno 362x
Tipy 3
Poslední tipující: Akrij8, Frr, Majda
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel