Občan
Pro peníze kazíš si zdraví
Vnucuješ si, že tě to baví
Rozum vystřídala poslušnost
Za odměnu dána příslušnost
Pro odměnu ohneš si hřbet
Když vyšlou tě vpřed
Se stádem pochoduješ
Hlavou na vše přikyvuješ
I když vnitřně cítíš opak
Nechceš nechat do sebe kopat
Odlišnost znamená inkvizici
Když vládnou politici
Kteří mají krysí povahu
A s poctivými leští podlahu
Lež teď znamená pravdu
Vlajku z hradu stáhnu
Vyvěsím trenky rudé
Tohle pravda bude!
A ty jen zíráš tupě
Aby necítil jsi se hloupě
Zařadíš se zase zpátky
Aby vyvaroval jsi se hádky
Přečteno 347x
Tipy 13
Poslední tipující: blik, Jeněcovevzduchukrásného, Eru Alonnar, Poetik, Emily Říhová, Frr, Marten, Iva Husárková, Tomcat, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)