KRÍZA
Nečakane strmý pád
do štádia recesie
vyvoláva množstvo strát
zo všeobecnej depresie.
Mohutného údivu
z hlbokého prepadu,
na príchod krízy niet divu
z hromadenia odpadu.
Prepad akcií na burze
dôvodom na paniku,
špekulanti pri kurze
slávia fľašou toniku.
Pritiahnutie opaskov
znáša iba bežný plebs,
obávanou otázkou
vyhrabať sa z večných skeps.
Mnohé dlhy toxické
spúšťajú pád eura,
pre krízu priam typické,
že nálada ponurá.
Nafúknutá bublina
virtuálnych peňazí,
rozšírená šmelina
čestných ľudí pokazí.
Smútia všetky známe banky,
niet už na čom ryžovať,
akcionárom padnú sánky,
skúsme rýchlo zdražovať.
Lež vysoká inflácia
spúšťa štrajkov celé more,
nezisková nadácia
vidí ciele ako choré.
Neberú sa na zreteľ
vzniku krízy príčiny,
novodobý spasiteľ
pácha ďalšie zločiny.
Vlády sveta bezradné
čelia vlnám odporu,
pre zločiny podradné
strácajú už podporu.
Takmer všetky majetky
v rukách zopár jedincov,
zločinecké zápletky
nenažraných chamtivcov.
Jak sa z krízy dostať preč
k bezpečnému úniku,
či len v boji tasiť meč,
by konzum čelil zániku?
Tedy z Blavy, kam jsme jezdili pro "bóony" za čtyři pade, bych bolševickou častušku hodnou padesátých let o špinavým špekulantovi nečekal.
Holt časy se mě-é-ní. I když, vlastně, něco mi to trochu něco připomíná.
20.02.2021 09:39:56 | Lesan-2