Za Annie Lux
Anotace: Věnováno obětem zásahu proti Frývaldovské stávce roku 1931
Každý den jdu stejnou cestou
po pěšině napříč parkem.
Každý den přes jiné město
vítr v korunách zpívá altem.
V hlavě sedím ve Frývaldově
mám chuť sladký knedlíky,
poohlížím se po kamenech.
Co poletí na četníky!
Za Annie Lux, za mladou holku
co nestihla poznat slast.
Když v Lipové padla k zemi,
ve čtrnácti ji doběh čas.
Annie, Hermine, Rudolf, Heinrich
a další dva mrtví na místě
Každý den jdu stejnou cestou,
vím že vás jednou pomstíme!
Přečteno 242x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, kudlankaW, vrbák
Komentáře (5)
Komentujících (4)