Nápěv "Pec nám spadla"
-------------------------------
Bílé zlato, houbec za to,
nechce věřit ministr,
cukrovary zavírají,
kde na to vzali mustr?
Rolnictví nám kam se ženeš,
snad nás učíš zdravě žít,
nebudem-li cukrovati,
poletí z nás kila pryč.
Lékaři se zaradují,
snižujeme infarkty,
rolní ekonomy raní,
hluboko je do kapsy.
Z čeho už máme vyžíti,
vždyť nic nelze prodati,
do Evropské unie my
půjdeme snad bez gatí.
Máme Stolla, dáme góla,
všeckým našim hektarům,
co budeme z cukru dělat,
snad destilát značky "RUM".
V něm rozumně uložená
všechna píle i měna,
ty rolnické Quo Vadis,
jaká tvoje pak cena.
Moje cena není žádná,
nepřemýšlejte zlatí,
za chvíli hnůj z ministerstva
budeme jen kydati.
Jestli se nám neprobudí,
neposkytne dotace,
padneme my na pusenky
a západ - jen chechtá se.
Vždy platilo a platit bude:
Není všecko pravé zlato,
co se zvenku třpytí, leskne,
musíte mít vždycky za to,
že hnůj vevnitř s vámi sekne.
21.02.2023 23:06:19 | Špáďa