sedime v kuchyni
s tátou pospolu
on vzteká se kvůli špatnému počasí
kvůli špinavému nádobí
kvůli mým slovům o vojácích za okny
co rudé prapory pověsily na stromy
pak bouchne pěstí do stolu
bude válka řekne tiše
moje káva rozlije se
na květiny na ubruse
a já nevím proč roztřesu se
na něj pohlédnu
a mlčky slzu zamáčknu
... moje káva rozlije se / na květiny po ubruse...
To je krásná metafora a jakoby z textů šansonu Ch. Aznavoura.
Výborně napsané dílko*
17.04.2023 15:32:09 | šerý