(A)sociálna demokracia

(A)sociálna demokracia

 

 

 

                      (A) SOCIÁLNA DEMOKRACIA

 

 

 Sociálna to že vraj strana, 

 k spáse ľudstva jasný smer, 

 prázdnych rečí ako vrana, 

 že posilniť chce rovnosť, mier.

 

 Delegáti na zjazde 

 čujú prejav plamenný, 

 predseda na výjazde, 

 program roky nemenný.

 

 Počúvajúc trápny žvást 

 o úspechoch našej vlády, 

 popíjajúc zdarma chľast, 

 neprípustný náznak zvady.

 

 Vypúšťajúc vzletné slová 

 o ochrane rodiny, 

 verejnosť po zmene volá

 padajúc do spodiny.

 

 Choré sny o konzume, 

 nádej vraj vo večnom raste, 

 riešenie však v rozume, 

 skrivodlivosť radšej haste.

 

 Premiér číta z papiera 

 štatistické úspechy, 

 pozornosť vtom upiera 

 na riziko neplechy.

 

 Vraj sa chystá štátny prevrat, 

 šíri sa po médiách, 

 ku hodnotám opäť návrat 

 na tribúnach, pódiách.

 

 Štátostrana rozhorčená 

 káže rázne zasiahnuť, 

 bo verejnosť pripečená 

 túži zmenu dosiahnuť.

 

 Papalášske spôsoby, 

 utrhnutie z reťaze, 

 mamonárstvo znásobí, 

 viera, nádej na mraze.

 

 Hriešne drahé výlety, 

 dovolenky pri mori, 

 s mladou kráskou úlety, 

 zisk zo schránky v zámorí.

 

 Koniec čiernym obchodom, 

 žiadna ďalšia mastná renta, 

 zbohom vážnym podvodom, 

 zablokovať tučné kontá.

 

 Zaplakala demokracia, 

 vyronila sĺz už more, 

 presvedčený volič vracia, 

 z toho, čo sa deje hore.

Autor Peter35, 01.07.2023
Přečteno 127x
Tipy 3
Poslední tipující: Psavec, zde.neck, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí