Svatý Václave,
nedej zahynouti nám ni budoucím
je však nasnadě,
že Tvůj sad už není dávno kvetoucím.
...také už ho nevlastníme
vždyť všechno dnes je na prodej
o lepší budoucnosti sníme
a každý z nás je zklamanej.
Budiž aspoň přítomen
až dojde ke zničení nás samých,
že ten kdo je dnes poroben
neskončí s hlavou v dlaních.
Už tu ani nevládneme
vládnou nám evropští mazáci
už ani nevyrábíme
a žebráme v montovnách o práci.
...a tak si říkám Svatý Václave
zahyneme my i naši budoucí
ta naše národnost někam odplave
a blaničtí rytíři budou dál spící?
No jo no...co zatra na to...
tak si aspoň zaspíváme, ne??? Nějakou... pohřební...:-(
Ďáblíku... dobře jsi napsal...ale smutný to je...
28.10.2023 14:23:56 | cappuccinogirl