Tam kde se rovnost opírá o korupci
tam kde se názor nevyvrací, ale haní
tam vládnou jenom velkohubí tupci
co svou mocí jen sobě rovným straní.
Tam kde se pravda hájí nadutostí
a peníze mizí v černých dírách
tam brzy dojde k ukrutnosti
která všem koluje v žilách.
Tam kde se dvojím metrem měří
a kde trest je větší za slova než činy
tam už jen blázni mohou věřit
že se tak děje bez zjevné příčiny.
Tam kde se hodnoty stále převrací
a podivné úchylky se dávají na odiv
tam volič se po volbách pozvrací
aby svou důvěru a zklamání vypliv.
A je jedno, jaké strany zrovna vládnou, protože korupce a moc korupčníků je chyba systémová...
28.11.2023 12:32:59 | Lighter