Jsme mravenci republiky
pro vyžrané politiky
co kumulují funkce své
co nejdou stihnout časově.
Jsme jen máky v poli klasů
co vytrhávaj pro okrasu
a pyšní se jak v parku pávy
jak pracují pro voly, krávy.
Jsme jen stádo tupých ovcí
co pochází z měst a obcí
co věří sliby před volbami
a pak si vytřou zadek s námi.
Jsme naivní jak opičáci
co za banán se rozburácí
a tleskaj, že z našich daní
zmizí v tunelu naše money.