TENDER
Tender veľký vypísali
na luxusnú diaľnicu,
čertovi sa upísali,
otvárajme márnicu.
Tender zvláštny, pochybný,
na nástenke vraj len visel,
štátny zákon ohybný,
podvodník ho vyhrať musel.
Predražený na pohľad,
prišiel štát o slušnú sumu,
rezignoval na dohľad,
nieto ani štipky umu.
Stavať budú firmy známe,
preslávené podvodmi,
vždy k najväčším kšeftom zvané
s pochybnými dôvodmi.
Vznáša sa však v povetrí
podozrenie závažné,
že vraj úsek v Ponitrí
lacno stavať nemožné.
Podpíšu sa dodatky
pekne, ticho, potajme,
niet dôvodu na hádky,
cenu novú zatajme.
Veď o pár eur z rozpočtu,
keď sa cena navýši,
tunelárom do počtu,
živnostníkom nezvýši.
Deň čo deň sa pracuje,
kilometrov pribúda,
valec asfalt valcuje,
na zeleň sa zabúda.
Únia sa vyhráža,
spustí riadnu kontrolu,
na megapodvod naráža,
policajnú patrolu.
Nasledujú večné súdy,
pritom špina preliata,
verejnosť len zíva z nudy
v alkohole naliata.
Odsúdená malá ryba
na tri roky tvrdej basy,
v procese sa stala chyba,
hlavný vinník zbiera hlasy.
Škandál je už za nami,
zíde z očí, zíde z mysle,
ďalší tender pred nami,
čachre čudné, kšefty isté.